La mort per veure la vida com un do inesperat 5 de setembre de 2017 – Publicat a: Premsa

Per Catalunya Religió. Dm, 29/08/2017

Per saber-ne més

El llibre recomanat de Laia de Ahumada

(Ramon Bassas –CR) Laia de Ahumada és filòloga i escriptora. Ha inspirat el Centre Obert Heura i de l’associació Terra Franca. La temàtica de la seva escriptura és el camí espiritual i la recerca interior i compta ja amb una bona colla de llibres publicats. Per aquest estiu ens recomana Cinc meditacions sobre la mort (altrament dit sobre la vida) de François Cheng.

Quan François Cheng, escriptor, traductor, cal·lígraf sinofrancès i membre de l’Acadèmia Francesa d’origen xinès establert a París, va fer 84 anys, va sentir la necessitat de parlar de la mort. El resultat és aquest llibre, que va néixer a partir de diàlegs amb els seus amics. ¿Un llibre sobre la mort enmig de les vacances d’agost? “Sí”, respon Ahumada, “és una lectura d’estiu perquè la quietud que ens demana per assaborir-la la podem trobar més fàcilment en un temps de vacances”.

“Cheng ens presenta cinc meditacions sobre la mort adreçades a un públic, al qual s’incorpora el lector, que va seguint el discurs de l’autor deixant-se sorprendre per la seva forma d’enfocar la vida des de la mort”, explica Laia de Ahumada que, per mostar-nos-ho, ens cita un fragment del llibre, al  principi de la segona meditació: “Estimats amics, un cop més som tots aquí reunits perquè estem preocupats per un tema que ens és comú, aquest tema de la mort que ningú no pot defugir”.

Per Ahumada, “la seva reflexió ens porta a preguntar-nos: Tanmateix, si no sabéssim que hem de morir, viuríem amb la mateixa intensitat? Viuríem la vida com un do inesperat i sorprenent? Ens convida a mirar la mort des del costat de la vida i a deixar-nos endur per una força que no ens deixa treva, que ens empeny cap endavant i al mateix temps ens atura en un instant d’eternitat; que ens acondueix cap a la realització vital i l’Obertura”.

Vist així, doncs, potser sí que és  un bon llibre d’estiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Títol: Cinc meditacions sobre la mort (altrament dit sobre la vida)
Autor: François Cheng
Editorial: L’art de la memòria
Lloc i data: Barcelona, 2015
Pàgines: 171
Preu: 20 €
Llengua: català
ISBN: 978-84-942376-3-8
Compreu-lo aquí

Laia de Ahumada, llibres, recomanacions, mort, oportunitat, vida, Estiu amb llibres, Espiritualitat, Laïcat