Kepa Uharte. Entrevista a Núvol 10 de maig de 2024 – Publicat a: Premsa

Kepa Uharte: “M’he sentit culpable escrivint aquesta història”

El traductor Kepa Uharte relata una experiència traumàtica d’abús sexual en una escola d’elit de Barcelona a la novel·la ‘Els mentiders’ (L’art de la memòria, 2021)

Kepa Uharte assegura que els successos van tenir lloc almenys dues vegades, entre 1983 i 1986. Tanmateix, els records són imprecisos, han estat esborrats de la memòria. A Els mentiders (L’art de la memòria, 2021), Haritz Urdanga, l’alter ego de l’autor que protagonitza la seva primera novel·la, anirà exposant de forma subtil els abusos sexuals i psicològics que va patir Uharte, a través dels records i de les imatges simbòliques amb una força suggeridora molt potent que se li aniran apareixent en una reunió d’exalumnes, davant de la indiferència de l’equip docent.

Llegeix tota l’entrevista a: Núvol, el digital de cultura.