[et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#e5322d” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” custom_padding=”0px||0px|” module_id=”inici”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”L’Art de la Memòria Edicions” subhead=”Comença a caminar amb la recuperació de textos d’abast universal que mai havien estat traduïts al català.” background_layout=”dark” text_orientation=”left” header_fullscreen=”off” header_scroll_down=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” content_orientation=”center” image_orientation=”center” custom_button_one=”off” button_one_letter_spacing=”0″ button_one_use_icon=”default” button_one_icon_placement=”right” button_one_on_hover=”on” button_one_letter_spacing_hover=”0″ custom_button_two=”off” button_two_letter_spacing=”0″ button_two_use_icon=”default” button_two_icon_placement=”right” button_two_on_hover=”on” button_two_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_fullwidth_header][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#eeeeee” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_fullwidth_menu admin_label=”Fullwidth Menu” menu_id=”5″ background_color=”#eeeeee” background_layout=”light” text_orientation=”center” submenu_direction=”downwards” fullwidth_menu=”off” dropdown_menu_animation=”fade”] [/et_pb_fullwidth_menu][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” custom_padding=”0px|||” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
La cultura de base és un camp de complexitat, de diversitat i de pluralitat, és la cultura que sacseja les consciències, la que forma un esperit crític capaç de prendre decisions. Apostem per lluitar contra la precarització del sector cultural. No treballem per a una cultura tova sotmesa a les modes del moment. Volem treballar amb la valentia que correspon a una editorial ben petita que avança gràcies als seus amics i col·laboradors, tots els que formem una petita família amb grans anhels.
Paraules i més paraules per a la transmissió implícita del coneixement i de l’experiència. De qualsevulla època, tan se val. El coneixement és universal i els dubtes són permanents. És per això que hem apostat per una col·lecció dedicada a les Idees, al Pensament. Vivim en un món convuls però tot el que ens preocupa és ancestral.
Ens interessen encara les qüestions d’igualtat. La igualtat, gairebé imposada per la Revolució Francesa, és una qüestió no superada. I si bé el feminisme de la Mary Wollstonecraft ens pot semblar arcaic, que ho és, també és cert que ella dóna la clau del que és la solució, tant per la desigualtat de gènere com per a totes les desigualtats: l’educació. I vivim en un món en què l’educació no és de cap manera universal. Un precepte bàsic, gairebé un manament, diríem, el dret més important més enllà del sosteniment de la pròpia vida.
Traduint la Madame de Staël hem aprés de la distància entre la passió i la felicitat, hem interpretat una dona bonapartiana sens dubte excessiva que reflexiona sobre la felicitat dels individus i de les nacions. Gran títol, aquest.
Al mateix temps que publicàrem la Staël trèiem un llibre sobre la humilitat, sobre un home budista, en Kamo No Chomei que, havent nascut en una família aristocràtica del Japó del segle XIII, acaba els seus dies en una petita cabana de la qual se’n vol desprendre. És un llibre que ens diu que si volem buscar el tot més val que ho fem en el no-res.
Tenim també traduït François Cheng, un xinès que viu a França i ens parla de temes com la bellesa i la mort amb un llenguatge entenible pel món occidental però mantenint la seva ànima oriental (segueix el peix segueix l’ocell, ens diu).
I una figura del surrealisme, la més llampant, l’André Breton amb la seva obra clau per entendre aquest corrent d’època: L’Amor Boig. Un amor no romàntic, un amor basat en l’atzar, en el joc de la vida i les cartes de la baralla.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Imagen” src=”http://lartdelamemoriaedicions.com/wp-content/uploads/2017/02/correspondencia-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
Hem començat una nova línia de treball, més orientada al jo, a la literatura del jo. Si amb la col·lecció de l’Art de la Memòria treballàvem per les idees i els dubtes universals, ara posem el focus en l’individu. O és que no ens emmirallem quan llegim les cartes, els diaris o alguna biografia d’un personatge que ens intriga? Hem començat amb un personatge inquietant, fora de norma: en Cézanne i la seva relació des de ben jovenets amb en Zola. Com evoluciona amb el pas del temps una relació d’artistes? Doncs com qualsevulla relació, amb oscil·lacions. De vegades el que està en el cim de l’onada es desentén del company que té més dificultats per avançar. Però la vida fa un recàlcul del seu rol en la història i apareix una obra del boig Cézanne que tindrà reconeixement universal.
Continuarem amb aquesta nova col·lecció, El Quadern de Capçalera, traduint una petita biografia de T.S. Eliot.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
OBJECTIUS DE L’ART DE LA MEMÒRIA EDICIONS
- Promocionar i difondre el coneixement a través de la nostra llengua
- Sostenir un projecte cultural de primer ordre
- Compromís amb la cultura, els ciutadans i la societat
- Treballar per a una societat oberta i multidisciplinària
- Promocionar l’hàbit de la lectura a totes les edats
- Participació en les polítiques de gènere: contingut catàleg, autores, òrgan de direcció.
- Col·laborar en altres iniciatives culturals
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://lartdelamemoriaedicions.com/wp-content/uploads/2017/02/logo-lart-de-la-memoria-edicions.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”fade_in” sticky=”off” align=”center” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][et_pb_image admin_label=”Image” src=”http://lartdelamemoriaedicions.com/wp-content/uploads/2017/02/lart-de-la-memoria-inici-maite.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”center” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” max_width=”200px”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
COL·LECCIÓ L’ART DE LA MEMÒRIA
Sabem que no hi ha una veritat única, anem a la recerca de les veritats alternatives. La selecció dels textos permet les visions personals i personalistes, ja que explicar és construir de nou; és posar en dubte allò no dit, tal vegada igualment veraç; però anem a la recerca de la visió honesta i transparent o, si més no, aquella que ens destil·li més experiència. A qui li serveixi, que en faci ús.
El nostre interès és ampli, però seran especialment benvinguts aquells que es puguin considerar de representació minoritària en la nostra cultura. Entengui’s: dones, maleïts, mestres de cultures i llengües llunyanes, etc.
[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
COL·LECCIÓ EL QUADERN DE CAPÇALERA
Es presenten textos redactats la majoria en primera persona, veus que actuen a través de la introspecció i l’exploració de la subjectivitat, dins dels escenaris més universals. L’atractiu per al lector és que li permet jugar als emmirallaments, comparar la seva realitat més immediata amb els contextos dels quals derivaren molts dels nostres principis actuals.
Com si d’un mirall es tractés, el lector projecta el jo de l’autor cap a si mateix, i en fa un disseny propi de les opinions, experiències, relats, des de la pròpia vivència. És aquest punt el que ens pot seduir. Ens reescrivim la pròpia vida quan el jo, de l’altre, ens permet imaginar, desitjar, transgredir, impostar, camuflar, desdoblar. Busquem reconèixer-nos en les experiències dels altres.
Això no està mediatitzat per èpoques ni gèneres. Aquesta mirada des del jo pot ser escrita en format biogràfic, dietari, relat de viatges, epistolari, petit assaig. Tots ells ens són documents vàlids com a recursos expressius.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#e5322d” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” custom_padding=”0px||0px|” module_id=”qui-som”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”QUI SOM” background_layout=”dark” text_orientation=”left” header_fullscreen=”off” header_scroll_down=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” content_orientation=”center” image_orientation=”center” custom_button_one=”off” button_one_letter_spacing=”0″ button_one_use_icon=”default” button_one_icon_placement=”right” button_one_on_hover=”on” button_one_letter_spacing_hover=”0″ custom_button_two=”off” button_two_letter_spacing=”0″ button_two_use_icon=”default” button_two_icon_placement=”right” button_two_on_hover=”on” button_two_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_fullwidth_header][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
Maite Muns Cabot és l’editora-propietària del segell L’Art de la Memòria Edicions. També és propietària de la galeria de paper antic (mapes i llibres) L’Art de la Memòria (2002).
Sempre treballant al voltant de l’existència i la memòria, professionalment s’ha dedicat a la gestió de projectes de gestió del coneixement. Ve del món de les ciències, és biòloga i executive MBA per ESADE.
Tot i que de petita ja era lletraferida i als quatre anys estava convençuda de voler ser escriptora, aquesta activitat la inicià poc abans dels cinquanta anys. SD.Edicions va acceptar els dos primers llibres conjuntament: Matèria congènita, Tot lament és fang. Més tard l’Editorial Germania va publicar De besos trencats. I durant el 2016 aparegué Mnemòsine gràcies a Neopàtria. En relació a aquests llibres vaig tenir entrevistes a la tele i a la ràdio realitzades per Jordi Llavina i també a La Bisbal TV, entrevista a ràdio Vilafant feta per Susana Froutchmann i ressenyes de Mònica Miró (em va fer la primera presentació a La Central), Judit Pujadó, Anna Carreras, Francesc Cornadó i Roger Costa-Pau. L’Olga Xirinacs em va escriure un parell de cartes valorant-me. He fet presentacions com autora a La Central Raval, Jaimes, Createca, al Centre de Lectura de Reus, a la llibreria Cucut i diversos llocs de l’Empordà, a la llibreria del Guillem Terribes a Girona i a la Context, al Centre de Cultura de Girona… Apareix també en el projecte que recull les veus de poetes de tota la península en audio: https://thebooksmovie.com/maite-muns/.
Salvador Borràs, amb més de vint-i-cinc anys d’experiència en el món editorial de premsa periòdica i en les arts gràfiques (co-fundador de l’Espai7 que fou en el seu dia la primera revista de premsa periòdica d’alta difusió al país, al mateix temps que fundava la primera impremta offset a Tarragona CronoOffset; també fou propietari d’Oki Edicions durant quinze anys dedicant-se a l’edició de revistes publicitàries a color). Ara és el responsable de la producció i la comercialització de l’Art de la Memòria Edicions.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#e5322d” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off” custom_padding=”0px||0px|” module_id=”presentacions-i-premsa”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”PRESENTACIONS I PREMSA” background_layout=”dark” text_orientation=”left” header_fullscreen=”off” header_scroll_down=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” content_orientation=”center” image_orientation=”center” custom_button_one=”off” button_one_letter_spacing=”0″ button_one_use_icon=”default” button_one_icon_placement=”right” button_one_on_hover=”on” button_one_letter_spacing_hover=”0″ custom_button_two=”off” button_two_letter_spacing=”0″ button_two_use_icon=”default” button_two_icon_placement=”right” button_two_on_hover=”on” button_two_letter_spacing_hover=”0″] [/et_pb_fullwidth_header][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row admin_label=”Row”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
PRESENTACIONS
[/et_pb_text][et_pb_blog admin_label=”Blog – Presentacions” fullwidth=”off” posts_number=”1″ include_categories=”3″ show_thumbnail=”off” show_content=”on” show_more=”on” show_author=”off” show_date=”off” show_categories=”off” show_comments=”off” show_pagination=”off” offset_number=”0″ use_overlay=”off” background_layout=”light” use_dropshadow=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_blog][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]
PREMSA
[/et_pb_text][et_pb_blog admin_label=”Blog – Premsa” fullwidth=”off” posts_number=”1″ include_categories=”4″ show_thumbnail=”off” show_content=”on” show_more=”on” show_author=”off” show_date=”off” show_categories=”off” show_comments=”off” show_pagination=”off” offset_number=”0″ use_overlay=”off” background_layout=”light” use_dropshadow=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_blog][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]